Google streeft ernaar om zijn gebruikers de beste en relevantste resultaten te bieden. Dat houdt in dat de zoekresultaten per land kunnen verschillen. Hoewel sommige informatieve websites of grote bedrijven internationaal opereren, richt het merendeel van de bedrijven zich op één geografische locatie. Deze locatie kan zo uitgestrekt dat ze de hele Verenigde Staten omvat of zo klein als een lokale wijk. Een restaurant in Miami hoeft waarschijnlijk niet getoond te worden aan iemand die in Los Angeles op zoek is naar een locatie om te eten, omdat dit niet relevant is. Net zo min zal een zoekmachine aan een gebruiker in de Verenigde Staten een website uit het Verenigd Koninkrijk als relevant resultaat laten zien.

United States football search

Niet alle woorden en zinnen betekenen in verschillende landen hetzelfde. Hierboven is het zoekresultaat te zien voor het woord ‘football’ in Amerika. Zoals u kunt zien, geeft Google de resultaten weer die het meest relevant zijn voor een gebruiker in Amerika. (Laat het horen voor de Denver Broncos!)

Een zoekresultaat gedaan in het Verenigde Koninkrijk zal een ander resultaat opleveren, dat relevanter is voor gebruikers op die locatie.

United Kingdom football search

In bepaalde gevallen kan een persoon uit één land zich richten op een ander land. Stel dat ik een vakantiehuis bezit in Vancouver, Canada, en dat ik mij wil richten op personen in de VS die naar Vancouver op vakantie gaan. Door in de Search Console als locatie de Verenigde Staten in te stellen geef ik hiermee aan Google het signaal af dat ik er belang aan hecht om Amerikaanse toeristen als mijn doelgroep te hebben.

HOE KAN GOOGLE MIJN LOCATIE VASTSTELLEN?

Als Google geen signaal ontvangt vanuit de Search Console, zal ze gaan kijken naar het landendomein van de website (.uk, .au, .org of.edu). In deze gevallen zal Google de IP-adressen, links, locatiegegevens op de website en informatie van de lokale Google My Business proberen op te halen.

HOE KAN IK MIJ MET DE SEARCH CONSOLE OP EEN LAND RICHTEN?

Om elke twijfel of verwarring wat betreft het doelland te voorkomen, kunt u aan Google doorgeven welk land voor uw zaken relevant is. Klik in de Dashboard van de Search Console op ‘Zoekverkeer’ en vervolgens op ‘Internationale targeting’.

Search Console international targeting

Als u dat gedaan heeft, wordt u verzocht een doelland te kiezen. Als u ervoor kiest om niet met een doelland geassocieerd te worden, kiest u in het uitklapbare vouwmenu voor ‘Niet vermeld’.

International targeting

Het instellen van het juiste doelland in de Search Console is niet moeilijk en zorgt ervoor dat uw website niet wordt gestraft voor een verkeerde instelling of een irrelevant doelland. Zoals altijd, om de best mogelijke ranking voor uw trefwoorden te krijgen, voert u een aantal eenvoudige handelingen uit, waarna u zult zien dat uw resultaten stukje bij beetje verbeteren.

Share:

subscriber