Google+ Is Weer Gewijzigd

Google+ Change Encore Une Fois

Google+ Is Weer Gewijzigd

Als u inlogt op uw Google+-profiel, krijgt u stapsgewijs een aantal mooie informatieve illustraties te zien over de nieuwe wijzigingen van Google+. Als u de tel hebt bijgehouden, weet u dat dit de derde (en misschien wel vierde) keer is dat u alleen al in 2016 een ‘Welkom bij de nieuwe Google+’ voorgeschoteld krijgt.

Zodra u ingelogd bent, wordt u begroet door dit scherm:

google-is-weer-gewijzigd-1-translators-image

 

Gevolgd door dit welkomscherm:

google-is-weer-gewijzigd-2-translators-image

 

Maar uiteindelijk wordt u hier niets nieuws verteld. Het enige wat er anders is, is dat u nu naar het tabblad met de collecties wordt doorgestuurd en niet naar de startpagina.

De collecties zijn geen nieuwe functie van Google+ maar wel een die Google in 2016 met veel moeite onder de aandacht wil brengen. Ik durf te wedden dat deze derde (of vierde) presentatie van de ‘vernieuwde’ Google+ niets meer is dan de derde poging om een schijnbare verandering aan te kondigen en om meer mensen actief deel te laten nemen aan de Collecties en Communities.

De pagina met collecties ziet er als volgt uit:

google-is-weer-gewijzigd-3-translators-image

 

U wordt gestimuleerd om deze collecties te volgen, gebaseerd op wat Google veronderstelt dat zinvol of belangrijk voor u kan zijn.

Als u weer gewoon naar uw startpagina terugkeert, ziet alles er hetzelfde uit en zijn er geen echte wijzigingen geweest. U ziet nog steeds de pagina met de feeds die u volgt met rechts onderin een klein potloodje dat u gemakkelijk over het hoofd kunt zien maar dat u eraan moet helpen herinneren om zelf ook een nieuw bericht te schrijven.

google-is-weer-gewijzigd-4-translators-image

Nog zo’n recente ‘update’ van Google.

Zodra u op uw bedrijfspagina inlogt, moet u dezelfde inleiding doorlopen, wat verwarring op kan roepen. Als u inlogt op uw bedrijfspagina, gaat u ervan uit dat u uw bedrijf te zien krijgt en niet allerlei feeds waarop u zich kunt abonneren.

Op uw bedrijfspagina ziet u nog steeds dezelfde vierkantjes. Door hierop te klikken krijgt u toegang tot alle Google-Apps. Hieronder vindt u de optie ‘Mijn Bedrijf’ (ook wel bekend als ‘Google Mijn Bedrijf’). Als u op Mijn bedrijf klikt, zult u zien dat de omschrijving van uw bedrijf uit uw header is verdwenen.

DIT IS ER NIET GEWIJZIGD IN GOOGLE+

Vanuit Mijn Bedrijf kunt u nog steeds:

 • Volgers bekijken
 • Uw zakelijk telefoonnummer wijzigen
 • De URL van uw bedrijf wijzigen
 • Uw bedrijfscategorie wijzigen
 • Uw openingstijden wijzigen
 • Uw zakelijk adres wijzigen
 • Beheren welke foto’s u voor uw bedrijf wilt laten zien
 • Een virtuele rondleiding toevoegen

WAT ER WEL GEWIJZIGD IS VOOR DE LOKALE VERMELDINGEN VAN GOOGLE+

Hoewel sommige bronnen zeggen dat het nog steeds mogelijk is om vanuit uw Google+-profiel uw beschrijving te wijzigen, is dit er niet eenvoudiger op geworden. Ook is deze beschrijving niet gelijk aan de beschrijving die Google Maps voor u gebruikt.

Om uw beschrijving te wijzigingen klikt u gewoon op Google+. U hoeft dus niet meer in de rechter bovenhoek van uw bedrijfspagina het menu met de Google-Apps te openen om op Mijn Bedrijf te klikken.

Klik vervolgens op ‘Profiel’, waarna u dit scherm te zien krijgt:

Edit Google+ Profile
U ziet dat u op ‘Profiel bewerken’ kunt klikken. Onder uw bedrijfsnaam staat een beschrijving van uw bedrijf van 140 karakters. Deze kunt u wijzigen. Dezelfde beschrijving vindt u ook via de link aboutme.google.com. U hebt deze link ook gebruikt toen u onder uw eigen naam inlogde om uw eigen verhaal en privacy-instellingen in te stellen. Als u als bedrijf ingelogd bent, kunt u deze link gebruiken om daar de beschrijving aan te passen.

Onder andere de volgende onderdelen van uw zakelijk profiel zijn niet meer aan te passen en worden ook niet meer op uw profiel getoond:

 • Het icoon van de URL
 • De URL’s van de landingspagina of andere links
 • Alternatieve telefoonnummers
 • Extra categorieën
 • Stad
 • Uitgebreide omschrijving
 • E-mail
 • Fax
 • Betalingsmogelijkheden
 • Regio/provincie

Regio/provincie is verandering in ‘Administratieve regio’.

Stad is ‘Plaats’ geworden.

U ziet dus dat er wel degelijk aardig wat veranderd is. Grappig dat u hierover niet geïnformeerd werd tijdens de presentatie ‘Welkom bij de nieuwe…’. Eigenlijk hebben ze u nergens over geïnformeerd. Ze laten het aan u om aan te nemen dat het zo hoort of om er zelf achter te komen, zoals hier op BoostBlog.

Maar we willen u hier geruststellen. U bent niet gek geworden bent. Deze onderdelen zijn inderdaad verdwenen. Uw Insights is feitelijk ook gewijzigd.

WAAROM ZIEN MIJN INZICHTEN ER ANDERS UIT?

De Inzichten-functie is al enige tijd geleden gewijzigd, voordat met veel stampij de wijzigingen van Google+ werden aangekondigd of voorafgaand aan telkens weer een ‘vernieuwde uitleg’ over Google+. Google heeft deze veranderingen elk afzonderlijk aangekondigd, maar achtte ze niet belangrijk genoeg om de bedrijfseigenaren uitgebreid te informeren over de nieuwe Insights. Als u nog niet de kans hebt gehad om uw nieuwe Insights te bekijken of om er vertrouwd mee te raken, weet dan dat u het volgende kunt verwachten.

Op de startpagina van uw dashboard vindt u geen Google+-metrics meer. In plaats daarvan bevat uw Insights uitgebreidere gegevens over de bronnen die op Google-Mijn bedrijf uw profiel hebben bekeken. U kunt nu zien hoeveel weergaven via een zoekopdracht zijn gekomen en hoeveel via Google Maps. Verder kunt u ook zien hoe vaak sprake was van een rechtstreekse zoekopdracht en hoe vaak iemand bij toeval op uw profiel terechtkwam.

De nieuwe Insights zijn eigenlijk erg interessant en bevatten zeer nuttige informatie over de manier waarop uw bedrijf online gevonden en bekeken wordt. Ik raad u aan om uw Insights-pagina te bezoeken en overal op te klikken om meer informatie te krijgen.

KAN IK NOG MEER WIJZIGINGEN VAN GOOGLE+ VERWACHTEN?

Absoluut. Google staat nooit stil. Alles waar we op rekenen, wordt aan een ander project toegevoegd of voor altijd opgeheven. Dit betekent echter niet dat we datgene wat Google ons te bieden heeft, links moeten laten liggen, telkens als ze weer met een nieuw idee of project komen. U heeft een lokale profiel op Google+ nodig om uw bedrijf op Google Maps te krijgen. U moet niet alleen op de hoogte blijven van de wijzigingen van Google+, u moet ook telkens inloggen om te kijken of deze veranderingen geen negatieve invloed hebben op uw profiel. Wij hadden bijvoorbeeld op ons profiel een virtuele rondleiding staan, die plotseling verdwenen was. Klik zorgvuldig door uw profiel om erachter te komen of er veranderingen zijn geweest en om er zeker van te zijn dat uw profiel actueel is en blijft.

Hebt u een vraag? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Tags:
Boostability
[email protected]