Eigenaren van bedrijven vragen zich dit vaak af als ze erachter willen komen of dit van positieve invloed is op hun return-on-investment (ROI). Zal een investering in SEO op de lange termijn de moeite waard blijken te zijn?

Het korte antwoord is dat SEO deel uit zou moeten maken van uw marketingstrategie, als u graag wilt dat uw website bij Google op de eerste pagina verschijnt. Dit artikel zal uitleggen waarom u regelmatig uw website of app moet optimaliseren, zodat deze bovenaan in de zoekresultaten terechtkomt.

WAT IS SEO?

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel ‘search engine optimization’ of SEO genoemd, is het proces waarmee u uw website of apps voor zoekmachines zichtbaar maakt. Als u dit goed beheerst, verschijnen ze bovenaan in de niet-geadverteerde zoekresultaten.

HOELANG DUURT HET VOORDAT IK DANKZIJ MIJN SEO OP DE EERSTE PAGINA VAN DE ZOEKRESULTATEN TERECHTKOM?

Dit is een lastige vraag waar geen direct antwoord op te geven is. Google gebruikt zo’n 200 factoren voor de rangschikking. Elk bedrijf heeft duizenden online concurrenten en elke zoekterm waarmee u uw rangschikking wil verbeteren heeft zijn eigen tegenstanders.

Het antwoord is dus . . . dat ligt aan uw situatie.

Op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google terechtkomen kan meteen gebeuren, of misschien wel nooit. Maar met een goede SEO-geschiedenis, een eerlijk aantal tegenstanders, een geweldige website (goede content, gebruiksvriendelijkheid en een snelle laadtijd) en een mooi aantal links, ligt de gemiddelde periode tussen de 3 tot 6 maanden, maar het zou ook een jaar of langer kunnen duren.

WAAROM MOET U ZICH MET UW SEO OP DE LANGE TERMIJN RICHTEN?

Als u eenmaal op de eerste pagina van Google terecht bent gekomen, bent u misschien geneigd om uw geld ergens anders in te investeren. Maar u moet nog steeds uw website blijven optimaliseren. Waarom? Hier volgt een aantal belangrijke redenen om met uw SEO-campagne door te blijven gaan.

‘BOUW HET OP EN LAAT HET VERVOLGENS ZO’ WERKT NIET VOOR SEO

SEO moet u net zien als elke andere vorm van marketing. U kunt nooit een marketingcreatie opzetten, die haar werk laten doen en vervolgens verwachten dat deze altijd het gewenste resultaat oplevert. Marketing is een doorlopende cirkel van het verzamelen van informatie en strategieën, het opstarten van een campagne, het meten van het succes, erop terugkijken en aanpassen, waarna de cirkel weer opnieuw doorlopen wordt.

Hetzelfde geldt voor SEO; ze maakt tenslotte onderdeel uit van marketing.

GOOGLES ZOEKALGORITME VERANDERT VAAK

Google update en herziet constant zijn zoekalgoritme ten einde de belangrijkste en relevantste zoekopdrachten weer te geven om de ervaringen van zijn gebruiker te verbeteren. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw SEO-strategieën aangepast zijn aan de nieuwste algoritmische updates.

Volg de Guidelines van Google om te voorkomen dat uw website, webpagina of app bestraft wordt. Als uw site toch een boete krijgt, zorg er dan voor dat de problemen zo snel mogelijk opgelost worden. Sommige problemen zijn lastiger op te lossen dan andere. Sommige problemen worden pas zichtbaar bij een volgende algoritmische update, zoals Panda die ervoor zorgt dat de inhoud van websites op kwaliteit beoordeeld wordt.

U MOET CONSTANT BLIJVEN VECHTEN OM DE CONCURRENTIE VOOR TE BLIJVEN

Zodra Google uw website of app gevonden, bekeken en geïndexeerd heeft, moet u het gevecht aangaan om hoog genoeg in de zoekresultaten terecht te komen, zodat mensen uw website zien en gaan bezoeken. U wilt op de eerste pagina boven uw concurrentie terechtkomen of een klik stelen van de concurrentie, zowel bij de normale als bij de betaalde resultaten.

Dit kunt u bereiken met een goede titel en een goede metabeschrijving van uw website. De titel van de pagina is de blauwe link die in de zoekresultaten verschijnt, en de metabeschrijving zijn de paar zinnen onder de titel. Schema markup kan er ook voor zorgen dat de informatie in de zoekresultaten beter weergegeven wordt. De onderstaande afbeelding toont een geoptimaliseerde paginatitel en metabeschrijving. Het 5-sterrenrankingsysteem, de datum en het aantal stemmen zijn het resultaat van een schema dat aan de HTML op de site toegevoegd is.

How Long Should I Be Doing SEO

U HEBT ALTIJD CONCURRENTIE

Het verbaasd me steeds weer als klanten me vertellen dat ze online geen concurrentie hebben. Zolang er meer dan één zoekresultaat is, is er concurrentie.

Misschien denken deze klanten dat als de andere zoekresultaten niet hetzelfde product verkopen of niet dezelfde service bieden, dat dan ze geen concurrenten zijn. Maar dat is niet waar. U vecht voor een plaats op dezelfde pagina en als andere zoekresultaten boven die van uw site verschijnen, kunnen gebruikers uw link misschien niet zien. Uw link moet meteen zichtbaar zijn en gebruikers moeten erop willen klikken.

Om te bewijzen dat u altijd competitie hebt, heb ik op Google een zoekopdracht gedaan naar ‘sokken voor kippen’. Ik had altijd gedacht dat er geen sokken voor kippen zouden zijn, maar in de werkelijkheid maakte de ‘autocomplete’ van Google mijn zoekopdracht af. Ik was dus niet de enige die met exact dezelfde zin had gezocht. Google gaf me 618.000 resultaten. Er waren dus 618.000 concurrenten voor kippensokken.
Geen van de resultaten verkocht daadwerkelijk sokken voor kippen, maar dat maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat als een bedrijf sokken voor kippen gaat verkopen, er 618.000 andere zoekresultaten zijn voor de potentiële klanten van dat bedrijf.
The New Look of Google My Business

WANNEER MOET U STOPPEN MET SEO?

Kort samengevat is SEO een doorlopend proces dat ook moet blijven doorgaan zolang uw app of website online is. SEO maakt onderdeel uit van uw marketingcampagne. Er is een langdurige inzet voor nodig en ze levert resultaten die de moeite waard zijn. Blijf uw concurrenten voor. Houd uw website bij met betrekking tot de nieuwste updates van het algoritme van Google. Blijf doorgaan met SEO.

Share:

subscriber