Vandaag wil ik het hebben over een zeer handige toepassing die verkrijgbaar is via de Google Webmaster Tools. Hoewel de Webmaster Tools een groot aantal hulpmiddelen heeft, wil ik me richten op de tool ‘Fetchen als Google’. Deze tool is eenvoudig in het gebruik, niet moeilijk te begrijpen en zeer nuttig voor elke websitebeheerder die zijn/haar website wil herzien, updaten of er een op wil zetten.

BEGINNEN MET FETCH ALS GOOGLE

Het proces van Fetchen als Google is vrij simpel. Als u de Webmaster Tools op uw website geverifieerd hebt, kies dan voor Crawl en selecteer ‘Fetchen als Google’.

Als u hier eenmaal bent, kunt u al uw webpagina’s bezoeken die door Google gerendeerd worden. Hierdoor kunt u zowel de mobiele als de desktopversie van uw pagina zien, precies zoals Google die ziet. Zo zorgt u er ook voor dat u als websitebeheerder zeker weet dat Google alles op uw pagina op de juiste manier ziet.

MOGELIJKE MOBIELE OPTIMALISATIEPROBLEMEN

Als u een gerendeerde pagina bekijkt en ziet dat deze er niet goed uitzien, dan moet er iets aan veranderd worden. Fetchen als Google zorgt er ook voor dat u kunt zien hoe Google de mobiele versie van uw website ziet. Na Googles recente Mobilegeddon-update is het zeer belangrijk dat alle pagina’s op uw site goed toegankelijk zijn voor mobiele gebruikers.

Als u al uw pagina’s gerendeerd hebt, kunt u ze allemaal voorleggen aan Googles index. Hiermee verkort u Googles normale indexeringsproces, waardoor uw site dus sneller in de zoekresultaten aanwezig zal zijn.
Zie onderstaande foto voor een voorbeeld van het fetchen en renderen van een website voor desktops.
webmaster tools fetch

Google liet het volgende weten over het uitbrengen van deze tool:

“Als je op deze manier een URL voorlegt, zal Googlebot deze binnen een dag bekijken. Dan overwegen we of we deze op zullen nemen in onze index. Let wel, we garanderen niet dat elke URL die op deze manier aan ons voorgelegd wordt ook geïndexeerd wordt; we gebruiken nog steeds ons het normale systeem – hetzelfde dat we gebruiken voor URL’s die op andere manieren gevonden worden – om te evalueren of een URL in onze index thuishoort.”

Dus, zoals bij de meeste tools, biedt ook deze niet de mogelijkheid om het normale proces te ontlopen als u veranderingen aan uw site aanbrengt of een nieuwe site opzet. Daarbij is het mogelijk om Google te laten weten dat ze alle links op een pagina ook mee moeten nemen. U kunt dus snel uw hele website aan Google voorleggen. Dit zorgt ervoor dat u sneller resultaten boekt en dat uw bedrijf goede zaken blijft doen.

Share:

subscriber