BEKIJK DEZE AFLEVERING VAN BOOSTER SEAT VOOR MEER UPDATES HIEROVER!

Nadat ik voor honderden sites de SEO heb geregeld, realiseerde ik mij dat er heel veel redenen zijn om jezelf af te vragen: ‘Hoe vaak bezoekt Google mijn site eigenlijk?’ Sommige websitebeheerders vragen zich af hoe vaak ze hun website moeten bijwerken en ze proberen hun keuze te baseren op het aantal keer dat Google de site bezoekt. Anderen vragen zich simpelweg af of google hen en de moeite die ze voor hun SEO gedaan hebben, wel oppakt. Dit artikel logbericht slaat deze twee vliegen in één klap door beide vragen te beantwoorden.

HET VINDEN VAN DE BEZOEKERSSTATISTIEKEN VAN UW SITE

Het antwoord op de vraag hoe vaak google uw site bezoekt kan makkelijk gevonden worden in uw Google Webmaster Tools account (Google Webmaster Tools is een gratis service verzorgd door Google, dus als u hier nog geen gebruik van maakt, ga naar google.com/webmaster/tools, waar Google u een stappenplan aanbiedt voor het gebruik). Zodra u ingelogd bent op Google Webmaster Tools, ga naar de ‘Crawl’-optie aan de linkerkant, kies voor ‘Crawl Stats’ in het submenu.

Als het goed is, ziet u iets wat lijkt op onderstaande afbeelding:

hoe-vaak-bezoekt-google-mijn-site-1-translators-image

 

Zoals u ziet, bewaart Google Webmaster Tools alleen de data van de afgelopen 90 dagen, maar dit zou u alle benodigde informatie moeten geven om er achter te komen hoe vaak Google uw site bezoekt. De hier getoonde website is van een bedrijf dat verhuisvoertuigen verhuurt en we kunnen op de afbeelding zien dat Google de site bijna elke dag bezoekt en gemiddeld genomen zo’n 17 pagina’s per dag bezoekt.

HOE ZORG IK ERVOOR DAT GOOGLE MIJN SITE VAKER BEZOEKT?

Dit is wat mensen écht willen weten als ze vragen, ‘hoe vaak bezoekt google mijn site?’ En als dit niet hun echte vraag is, dan is het datgene wat ze willen weten als ze er achterkomen hoe vaak Google hun site bezoekt. Er zijn een paar manieren om Google aan te moedigen uw site vaker te bezoeken.

SERVERCONNECTIVITEIT EN LAADTIJD VAN DE PAGINA

Ik moet u iets bekennen, ik heb de statistieken van de bovenstaande site niet zomaar gekozen. Ik heb ze gekozen om een belangrijk punt duidelijk te maken. Als uw website connectiviteitproblemen heeft – wat betekent dat Google de website niet kan bezoeken omdat uw website of servers offline zijn – dan zult u niet blij zijn met de gevolgen daarvan. Google zal stoppen met het bezoeken van uw website, u zult enorm dalen in ranking met als gevolg dat uw bezoekers wegblijven. Tweet Dit Dit is eigenlijk heel logisch: als Google uw site voor een langere periode niet kan bezoeken, waarom zouden ze dan terugkomen? En waarom zullen ze iemand uw kant op sturen, als uw site niet online is? Laten we eens kijken naar de serverconnectiviteit en crawlfouten van deze klant om te zien wat er aan de hand is:

CRAWLFOUTEN

hoe-vaak-bezoekt-google-mijn-site-2-translators-image

 

De blauwe lijn stelt het percentage voor van het aantal keer dat Google onze truckverhuursite probeerde te bezoeken, maar hierin niet slaagde omdat de site niet werkte of niet online was. We kunnen zien dat de problemen in augustus begonnen toen Google keer op keer probeerde de site te bezoeken, gezien het enorme aantal crawlfouten. Als we deze statistieken vergelijken met de bovenstaande ‘Crawl stats’, dan zien we dat na een paar dagen proberen met vaak maar half succes, Google minder vaak langskwam en vervolgens voor een periode van meerdere dagen helemaal niet.

hoe-vaak-bezoekt-google-mijn-site-3-translators-image

 

Nadat de crawlfouten verwijderd waren (begin september) is duidelijk zichtbaar dat Google de site weer vaker begon te bezoeken.

VEELVULDIGE VERANDERINGEN AAN DE SITE

Als u constant nieuw materiaal aan uw site toevoegt, dan wil Google terugkeren; ze willen niks missen van wat u plaatst omdat ze bang zijn dat ze uw site niet volledig geïndexeerd hebben staan in hun zoekmachine. Het toevoegen van nieuw materiaal aan uw site is de makkelijkste manier om Google te verleiden uw site weer te bezoeken en te blijven bezoeken. Tweet Dit Het vaak updaten van een nieuwswebsite is logisch, maar voor een website van een klein of middelgroot bedrijf is het misschien lastiger om nieuw materiaal te bedenken om te kunnen plaatsen. Gelukkig kan u met het toevoegen van een blog het perfecte platform hebben om zo veel materiaal te plaatsen als u wilt. En ja, u kunt over alles bloggen, ook over hydraulische apparatuur (ik spreek uit ervaring).

SITEMAPS

Sitemaps doen meer dan alleen aan Google informeren welke pagina’s u op uw website hebt staan. Ze laten Google ook weten hoe vaak u uw site bijwerkt, waardoor Google weet hoe vaak ze uw site moeten bezoeken om dit te controleren. Er is een kleine discussie gaande over de invloed die dit daadwerkelijk op Google heeft. Aan de ene kant informeer je ze meteen. Aan de andere kant kan Google besluiten dit te negeren en alleen te kijken naar datgene wat je doet in plaats van datgene wat je van plan bent om te gaan doen (we hoeven alleen maar naar oud en nieuw te kijken om te beseffen hoe betrouwbaar voornemens intenties zijn. Desalniettemin lezen Googlebots uw website en als uw gewoontes en verklaarde voornemens niet afdoende overkomen, dan kan dit uw geloofwaardigheid aantasten. De meeste sitemap-generatoren, zoals xml-sitemaps.com, laten u niet alleen een gratis sitemap aanmaken, maar u kunt er ook invoeren hoe vaak u uw site aan wilt passen of er nieuw materiaal aan toe wilt voegen.

HET LINKEN VAN UW WEBSITE

Als u ervoor zorgt dat anderen uw site linken, dan is dat een geweldige manier om de aandacht van Google te trekken (hoewel u daar wel voorzichtig mee moet zijn, anders kunt u de toorn van Googles Penguin Update over u uitroepen, wat bekend staat voor het verwoesten van websites door slecht linken). Het komt erop neer dat als andere mensen u opmerken en naar uw website linken, Google u ook zal opmerken en in de wereld van de zoekmachines waarin Google de grote leider is, is dat een zeer goede start voor de groei van uw website.

Lees meer over de Google Webmaster Tools en de Het Belang Van SEO Voor Lokale Content in andere artikelen van ons geschreven om u te helpen in de wereld van SEO. Kunt u wel wat hulp gebruiken om er zeker van te zijn dat u al het mogelijke uit uw website haalt? Onze marketingconsultants kunnen elke vraag die u heeft beantwoorden en het stellen van vragen is gratis!

Share:

subscriber