Ik weet dat het pas juni is, maar ik heb net Googles nieuwe Mijn account gezien en nu heb ik het liedje ‘Santa Clause is Coming to Town’ in mijn hoofd. Google is alleen in ‘in town’ en ze weten wanneer ik aan het slapen of wakker was en of ik al dan niet braaf ben geweest.

Of het er nu om gaat waar u geweest bent, waar u op gezocht heeft of over de stembesturing, Google is in staat om heel erg veel persoonlijke informatie te achterhalen. Als u zich daar zorgen over maakt, dan is het goed nieuws dat u Mijn account waarschijnlijk erg behulpzaam zult vinden. Als u zich hier geen zorgen over maakt, dan is het goed nieuws dat u Mijn account waarschijnlijk extreem fascinerend zult vinden.

Het belangrijkste doel van Mijn account is het verlenen van snelle toegang tot uw instellingen en tools. Hiermee kunt u uw data en privacy beschermen en aangeven hoe de tools en diensten van Google beter op uw informatie afgestemd moeten worden. Het Mijn account-dashboard bestaat uit drie hoofdonderdelen: Inloggen & beveiliging, Persoonlijke informatie & privacy en Accountvoorkeuren. Maar eigenlijk zouden deze onderdelen als volgt moeten heten: de Geschikte, de Coole en Datgene waar u aan gewend bent. Laten we wat dieper ingaan op de mogelijkheden van elk onderdeel.

google-introduceert-zijn-engste-en-coolste-dashboard-ooit-1-authors-image

INLOGGEN & BEVEILIGING (DE GESCHIKTE)

Uw privé-informatie zal niet privé blijven als deze niet beveiligd is. Dit onderdeel heeft dus precies de juiste benaming; hoewel, het heeft waarschijnlijk wel meer gedetailleerde functies heeft dan u gedacht zou hebben. Zo kunt u heel gemakkelijk een 2-stapsverificatieproces regelen voor elke keer dat u inlogt of uw beveiligingswaarschuwingen aanpassen. U kunt zelfs alle apparaten zien die iets met uw account te maken hebben.

Hier vindt u ook twee van de geschiktste en meest bruikbare tools die ik ooit gezien heb. Er is een overzicht van alle apps die aan uw Google-account verbonden zijn en van alle opgeslagen wachtwoorden voor uw account. Als u wachtwoorden opgeslagen hebt (kortom, als u een mens bent die in de 21e eeuw leeft), dan kunt u hier zien dat u er heel erg veel hebt. Ik had er persoonlijk veel meer dan ik me realiseerde en het feit dat ik ze allemaal kan beheren vanuit één overzicht is zeer handig.

PERSOONLIJKE INFORMATIE & PRIVACY (DE COOLE)

Als extra toevoeging aan uw persoonlijke basisgegevens, kunt u de volledige zoekgeschiedenis van uw account, al het browsen, de plaatsen waar u geweest bent, de gebruikte apparaten, de met de stem ingesproken opdrachten en uw activiteiten op YouTube beheren en bekijken. Ja. Alles dus. Google kent u waarschijnlijk dus beter dan wie dan ook. Als u dat niet meer aankan of uw partner er jaloers om is, dan kunt u deze optie eenvoudigweg pauzeren door een schakelaartje om te zetten.

google-introduceert-zijn-engste-en-coolste-dashboard-ooit-2-authors-image

Maar wacht, er is meer! U kunt hiervandaan ook uw advertentie-instellingen beheren. Dit onderdeel maakt u óf heel erg bang óf u vindt dit het coolste wat u ooit gezien hebt. Of allebei. Het onderdeel advertentie-instellingen geeft u een overzicht van alle informatie die bepaalt wat voor advertenties u te zien krijgt. Hierin staan factoren als uw geslacht, leeftijd, talen en interesses. In mijn geval denkt Google dat ik Fins spreek, dus ik heb die optie verwijderd. U kunt hier alle informatie bewerken, maar ik wil het graag specifiek hebben over het onderdeel interesses.

Uw interesses is opgebouwd uit twee onderdelen: interesses gebaseerd op uw eerdere activiteiten op Google en interesses gebaseerd op de door u bezochte websites. Hier ziet u een voorbeeld van mijn interesses gebaseerd op de websites die ik bezocht heb:

google-introduceert-zijn-engste-en-coolste-dashboard-ooit-3-authors-image

 

U kunt heel gemakkelijk op de x klikken naast een interesse om die te verwijderen. Hoewel er ik erg van onder de indruk was hoe goed Google mijn interesses had ingeschat, vond ik het heel handig dat ik sommige interesses kon verwijderen. Ik had bijvoorbeeld interesse in ‘Bendes en georganiseerde misdaad’. Hierdoor voelde ik met net een soort baas uit een de film ‘Ocean’s Eleven’, ook al was het helemaal niet waar. Ik had per ongeluk ook een interesse in ‘Poppen & accessoires’. Er zullen logischerwijs ook een paar interesses tussen zitten die u graag wilt verwijderen en dat kunt u heel gemakkelijk doen. U kunt er ook voor kiezen om op interesse gebaseerde advertenties helemaal uit te zetten.

Ten slotte zorgt het onderdeel Persoonlijke info & privacy ervoor dat u al uw recente activiteiten (zoals documenten en e-mails die u opgeslagen hebt) kunt zien en ook dat u uw productinstellingen kunt beheren. U kunt ook bronnen zoals bladwijzers, kalenders en YouTube controleren.

ACCOUNTVOORKEUREN (DATGENE WAAR U AAN GEWEND BENT)

Dit is het onderdeel met gebruikersinstellingen als taal, drive voor het opslaan en toegankelijkheid. u kunt hier ook accounts of services verwijderen en zelfs uw inhoud van YouTube. Net zoals de rest van Mijn account, vond ik dit onderdeel erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen.

Ik ben nog niet eens begonnen met het uitzoeken van alle functies van mijn account, maar het is zeker de moeite waard om er zelf een kijkje te nemen. Zoals ik al zei, u zult aangenaam verrast zijn door de handigheid ervan.

Hebt u een favoriete functie op Googles nieuwe Mijn account? Deel het in de reacties hieronder!

Share:

subscriber