UPDATE: GOOGLE WEBMASTER TOOLS (GWT) HEEFT EEN NIEUWE NAAM GEKREGEN: GOOGLE SEARCH CONSOLE. ALLES IS  HETZELFDE GEBLEVEN, ALLEEN DE NAAM IS VERANDERD. ZE HEBBEN DAT GEDAAN OM HET PROGRAMMA MINDER EXCLUSIEF TE LATEN LIJKEN, OMDAT WEBMASTERS MAAR ÉÉN VAN DE VELE GROEPEN ZIJN DIE GWT GEBRUIKEN.

Soms vind je een artikel dat over u persoonlijk geschreven is. Wanneer u uw naam googlet en  iets negatiefs vindt, kan dit schrijnend zijn. Hier een voorbeeld van een ervaring die recent met mij gedeeld is:

Ik heb mijn Facebook account verwijderd, maar ik kan mijn naam en inlognaam (deze heb ik ergens anders gebruikt) nog steeds vinden als ik er  op Google. Op YouTube heb ik ook mijn account verwijderd, maar reacties die anderen geplaatst hebben verschijnen nog steeds met mijn naam erbij. Ik wil ze heel erg graag verwijderen, maar ik weet niet hoe. Ik schrijf me nooit meer in op Facebook of YouTube. Ik wil gewoon dat alles verwijderd wordt – Vooral de reacties met mijn naam erbij.

Ik vroeg deze person waarom hij of zij verwijderd wilde worden van de Google index. Ik vroeg ook wat hij of zij gedaan heeft om in de situatie terecht te komen waarbij hij/zij wilde dat de informatie verwijderd werd. Ik ontving een interessante reactie:

Ik heb niks ergs gedaan. Ik heb gewoon gereageerd op iemand op YouTube in het reactie gedeelte. Hij vond mijn reactie niet leuk en is achter mijn naam gekomen. Ik denk dat hij die op Facebook gevonden heeft, waar ik mijn e-mailadres en loginnaam niet kon verbergen. Ik denk dat ik meer moet letten op wat ik op Facebook plaats, — misschien wordt dat allemaal ook gekopieerd en op het internet geplaatst? Ik heb geen idee waar dit allemaal voor nodig is. Hoe dan ook, ik heb mijn naam laten verwijderen uit het reactie gedeelte door contact op te nemen met YouTube en degene die de video geüpload heeft.  Als het maanden duurt om uit het  cache van Google verwijderd te worden, dan is dat slecht nieuws voor mij.

DEZE PERSOON HAD  OP DAT MOMENT TWEE GROTE PROBLEMEN:

  1. Vanuit een marketing standpunt, kan dit heel slecht zijn voor uw reputatie. U moet altijd zo snel mogelijk actie ondernemen om van slechte beoordelingen over u of uw bedrijf af te komen.
  2. Maar ook vanuit een persoonlijk standpunt, omdat deze persoon bedreigd werd door degene die achter het e-mailadres is gekomen.

U moet zich er altijd van bewust zijn dat alles wat u op het internet zet tegen u gebruikt kan worden, of dit nou terecht is of niet. Het is het beste om bewust om te gaan met wat u in eerste instantie op het internet plaatst. Mocht u zich toch bevinden in een soortgelijke situatie als deze persoon, dan zijn er een paar dingen die u kunt doen.

Let op: Als u zich fysiek bedreigd voelt, is uw eerste stap contact opnemen met de politie.

DE INHOUD VERWIJDEREN VAN YOUTUBE

Vaak heeft u de grootste kans op succes als u rechtstreeks contact opneemt met de overtreder. Vaak realiseren mensen zich niet dat u er een probleem mee heeft dat uw content  online is. Echter, als u liever geen contact met hen opneemt of als ze niet reageren op uw verzoek, kunt u ook formelere stappen ondernemen.

Als u de inhoud formeel wilt laten verwijderen, moet u het YouTube-formulier voor privacy-klachten invullen. In de meeste gevallen neemt YouTube contact op met het overtredende account. Maakt u zich geen zorgen, uw persoonlijke gegevens blijven privé en de overtreder zal niet weten dat u dit formulier heeft ingevuld.

Let op: als u een probleem heeft dat over copyrights gaat, dan het formulier auteursrechtschending invullen.

EEN PAGINA LATEN VERWIJDEREN UIT GOOGLES ZOEKRESULTATEN

Als u een pagina wilt laten verwijderen, moet u ervoor zorgen dat de webmaster deze verwijderd. Google is een zoekmachine, maar ze beheren de inhoud van het web niet, ze kunnen dus ook geen pagina verwijderen. Hoewel Google wel een pagina kan verwijderen uit de zoekresultaten, blijft de pagina nog steeds toegankelijk voor anderen, totdat de webmaster de pagina verwijdert. Als u de webmaster bent, kunt u dit doen met de tool ‘URL’s verwijderen’ die u als  webmaster tot uw beschikking heeft.

Als u contact heeft opgenomen met de webmaster en diegene de inhoud niet verwijdert, kunt u deze tool gebruiken om juridische stappen te ondernemen.

In beide gevallen kun u, zodra de pagina verwijderd is, hier-heen gaan om de informatie uit de zoekresultaten te laten verwijderen – ook de snippertjes en uin de cache. Als u ervoor wilt zorgen dat een afbeelding niet meer op Google image search verschijnt, kunt u hier-heen gaan.

UW AANWEZIGHEID IN DE ZOEKMACHINES

Wat u plaats, zal op Google verschijnen als u het plaatst op een webpagina, forum of zelfs als reactie op een YouTube pagina. Houd in gedachten dat er ook gekke mensen zijn die dingen heel extreem kunnen opvatten. Ik heb vaak de neiging gehad iets te plaatsen, maar meestal vraag ik me dan af of ik wil dat de reactie met mijn naam in verband gebracht wordt. Vergeet niet dat het verwijderen van iets wat op het internet staat erg veel moeite en tijd kan kosten.

Als u juist uw aanwezigheid op het internet wilt verbeteren om boven slechte reviews te staan, moet u een goede SEO strategie hebben. Een goed SEO plan kan u of uw bedrijf helpen boven slechte reviews te blijven staan. Als u wat duidelijk advies nodig heeft over verschillende SEO-strategieën of als u er meer over wilt weten, kunt u deze video’s bekijken.

Share:

subscriber