Wij marketingdeskundigen houden bovenal van eenvoudige optimalisering. Facebook lijkt druk bezig om het gebruik van hun advertentieplatform uit te breiden met een aantal eenvoudig toe te passen strategieën en een licht verbeterde interface.

DE NIEUWE INSTELLINGEN VAN FACEBOOK VOOR EEN VERGELIJKBARE DOELGROEP

Mocht u bekend zijn met adverteren op Facebook, dan is het u misschien opgevallen dat bij een nieuwe campagne of advertentieset op dit moment de ‘vergelijkbare doelgroep’ gepromoot wordt. Vergelijkbare doelgroep biedt u een betere manier dan de oude optimalisering om op Facebook mensen met gemeenschappelijke eigenschappen te vinden. Door op een knop te klikken, kunt u Facebookgebruikers vinden met dezelfde locatie, leeftijd, sekse of met vergelijkbare interesses als uw klanten. De algoritmen zorgen ervoor dat de interesses die belangrijk zijn voor het succes van uw bedrijf, in de nieuwe doelgroepenlijst overeenkomen. Ze gebruiken hiervoor het specifieke gedrag van de bezoekers en/of klanten op Facebook.

Op dit moment kunt u de mensen die uw pagina een ‘like’ hebben gegeven of die uw website bezocht hebben, gebruiken voor uw vergelijkbare doelgroep. Bezoekers aan uw website worden, vooralsnog, vastgesteld door middel van de trackingcodes (of pixels) van Facebook op uw website. De verwachting is dat Facebook deze pixels uiteindelijk niet meer zal gebruiken. In plaats daarvan zal uw vergelijkbare doelgroep enkel op basis van de mensen die op uw advertenties klikken, geoptimaliseerd worden. Er zal dus geen extra trackingcode meer nodig zijn.

How bepaalt Facebook wie uw klanten zijn en wat hun demografische profiel is?

Op dit moment worden de pixels die u op uw website hebt ingesteld, gebruikt om een vergelijkbare doelgroep te maken. U kunt een vergelijkbare doelgroep maken op basis van de bezoekers van uw website, de bezoekers van uw blog of een lijst met klanten die u rechtstreeks in Facebook uploadt.

Wat zijn de pixels van Facebook?

U hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over trackingpixels die al geïnstalleerd zijn. Facebook verklaart op haar website: “We zullen in de tweede helft van 2016 de conversietrackingpixels schrappen. Voor conversietracking, optimalisering en remarketing raden we aan om in plaats hiervan Facebookpixels te gebruiken.” U zult echter het nieuwe pixeltrackingsysteem van Facebook moeten installeren.

Moet u gebruikmaken van de functie Vergelijkbare doelgroepen?

Wel als u het belangrijk vindt om zo nauwkeurig mogelijk te adverteren en uw ROI wilt maximaliseren. De functie Vergelijkbare doelgroepen helpt u uw advertentiedoelstellingen te realiseren, doordat u zich richt op mensen die overeenkomen met uw huidige bezoekers, lezers of klanten.

Hoe werkt de functie Vergelijkbare doelgroepen?

Facebook kijkt naar gemeenschappelijke bronnen binnen uw doelgroep, zoals demografische gegevens en interesses, en helpt u mensen te vinden die wat betreft deze bronnen ‘vergelijkbaar zijn’, voor het land dat u voor uw  advertentiecampagne uitgekozen hebt. Op dit moment ondersteunt de functie Vergelijkbare doelgroepen alleen de mogelijkheid om één land tegelijk te gebruiken.

Om optimaal gebruik te maken van Vergelijkbare doelgroepen moet het bronbestand van uw doelgroep bestaan uit ten minste 100 personen afkomstig uit één land. Dat houdt in dat als u uw doelgroep baseert op mensen die uw website bezoeken of uw blogartikelen lezen, u 100 lezers uit, bijvoorbeeld, de Verenigde Staten moet hebben. Dit is de beste manier om land/locatie te gebruiken als één van uw demografische bronnen.

Facebook heeft echter de mogelijkheid om een op maat gemaakte doelgroep te maken of te gebruiken om een vergelijkbaar programma voor een ander land op te zetten. U hebt bijvoorbeeld 100 bloglezers uit Finland. Hun gegevens kunt u gebruiken en bij uw advertentie aangeven dat u zich nu op Zweden wilt richten. Facebook zal dan een vergelijkbare doelgroep vinden op basis van uw lijst met Finse gegevens.

Ga ervan uit dat het Facebookalgoritme 3 tot 7 dagen nodig heeft om, op basis van de informatie die u hebt verstrekt, uw vergelijkbare doelgroep te vinden.

Is het mogelijk om uw vergelijkbare doelgroep te perfectioneren met nog meer doelgerichte functies?

Ja hoor! Als het nodig is, kunt u aan uw advertentiecampagne met uw vergelijkbare doelgroep handmatig andere doelgroepen of extra doelgerichte Facebookopties toevoegen. U kunt in het begin het beste uw advertentiecampagne met een vergelijkbare doelgroep uitvoeren zonder extra gegevens. Dan krijgt u een indruk van wat u eraan heeft. Hierna voegt u enkele extra doelgerichte opties toe en voert u een A/B-test uit.

Is het mogelijk om meer dan één vergelijkbare doelgroep te gebruiken bij een advertentieset?

Ja!

Hoe begin ik?

Ik dacht dat u het nooit zou vragen.

Hoe begin ik met het maken van een vergelijkbare doelgroep?

  1. Volg deze link naar uw doelgroepenpagina: https://www.facebook.com/ads/manager/audiences/
  2. Klik op Maak een vergelijkbare doelgroep
  3. Kies uw bron (op basis van een app, conversiepixel of Facebookpagina)
  4. Selecteer het land waar u graag een vergelijkbare groep mensen wilt vinden
  5. Gebruik de schuif om de gewenste omvang van het publiek te bepalen
  6. Klik op Doelgroep maken

Deze stappen zijn rechtstreeks overgenomen van: https://www.facebook.com/business/help/231114077092092

Share:

subscriber